Interhome senker prisene på sveitsiske ferieleiligheter

Sveits-baserte Interhome – Europas ledende leverandør av ferieboliger – senker nå prisene på utleieenheter over hele landet. Dette skjer i kjølvannet av at den sveitsiske sentralbanken nylig besluttet å avvikle minstekursen for sveitsiske franc mot euro.

Sentralbankens avgjørelse i januar økte i prinsippet de sveitsiske prisene med rundt 17 % over natten for turister fra eurosonen. For den sveitsiske turistnæringen førte dette til en rekke avbestillinger av vinterreiser, og også til en nedgang i antallet bestillinger i siste liten. Heldigvis hadde denne utviklingen få eller ingen umiddelbare negative konsekvenser for Interhome.

Det er imidlertid grunn til bekymring for den kommende sommersesongen. Sveitsiske innenlandsbestillinger av nasjonale feriemål har falt kraftig og er for øyeblikket 40 % ned i forhold til fjoråret. Bestillinger fra turister fra eurosonen har gått ned med 25 %.

I nært samarbeid med eierne av utleieenhetene vil Interhome nå redusere prisene på ferieboliger i Sveits. Reduksjonen ligger i gjennomsnitt på 20 % og gjelder for turister fra alle land, også for sveitserne selv.