Love nature - bevaring angår alle

Interhome Group er et forbilde når det gjelder bærekraft. Vi ser det som vår plikt å etterlate et intakt miljø til kommende generasjoner. Derfor kan du som gjest hos oss gi et bidrag til klimabeskyttelse under ditt opphold i ferieboligen vår. Hele beløpet går til prosjekter for klimabeskyttelse via vår samarbeidspartner myclimate.

Vi er forpliktet til å beskytte klimaet, ikke bare overfor våre kunder og vårt morselskap Migros, men også internasjonalt. Interhome Group har signert FNs verdensturismeorganisasjons “Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism” og dermed forpliktet seg til å halvere klimagassutslippene forårsaket innen 2030 og oppnå netto null innen 2050.

Les mer om våre mål og vårt samarbeid med Myclimate og vårt bi-beskyttelsesprogram. Vårt bærekraftsteam har også samlet nyttige tips for din hverdag og høytider spesielt for deg. Bærekraft har ingen sluttdato, og det er grunnen til at vi kontinuerlig og vedvarende forplikter oss til bærekraftig feriehusturisme både i dag og i morgen.

Biologisk mangfold

Klimaendringene har en betydelig innvirkning på det biologiske mangfoldet, som igjen påvirker turismen. Biologisk mangfold er mangfoldet av liv på jorden, inkludert planter, dyr og mikroorganismer. Når klimaet endrer seg, endres økosystemene, og det biologiske mangfoldet trues. Dette kan føre til tap av viktige habitater, utryddelse av arter og endringer i tid og sted for naturlige hendelser, for eksempel blomstring eller forflytning.

Disse endringene har en direkte innvirkning på reiselivet, ettersom mange reisende tiltrekkes av naturlige områder og dyreliv. Korallrev, for eksempel, som er avgjørende for det biologiske mangfoldet i havet, blir skadet av stigende havtemperaturer og forsuring av havet, noe som gjør områdene mindre attraktive for turister. På samme måte kan endringer i utbredelsen av ville dyr og planter gjøre det vanskeligere for turister å observere visse arter, noe som påvirker helhetsopplevelsen.

Turisme kan også bidra til klimaendringer, noe som forsterker problemet. Næringen er en stor produsent av klimagasser, særlig gjennom transport og energibruk. Bærekraftig turisme minimerer derfor karbonutslippene og reduserer påvirkningen på naturlige økosystemer - noe som er avgjørende for å redusere de negative effektene av klimaendringene for det biologiske mangfoldet.

Konklusjonen er at klimaendringer og tap av biologisk mangfold har betydelig innvirkning på reiselivet, og bransjen må iverksette tiltak for å minimere sitt eget bidrag til problemet og tilpasse seg endringene i miljøet. Ved å fremme bærekraftig reiseliv, kan vi bidra til å beskytte det biologiske mangfoldet og sikre at fremtidige generasjoner kan fortsette å nyte den vakre naturen på planeten vår.

Save the bee – save our earth!

Klimaendring

Klimaendringene skyldes økningen av drivhusgasser i jordens atmosfære, som karbondioksid, metan og lystgass. Disse gassene holder på varmen fra solen og får temperaturen på planeten til å stige, noe som fører til endringer i værforhold, havnivå og det naturlige miljøet. Turistnæringens overnattingsvirksomhet er en betydelig kilde til klimagassutslipp som følge av et høyt energiforbruk og stor avhengighet av fossilt brensel. Bærekraftig reiselivspraksis, for eksempel ved bruk av fornybare energikilder, redusert energiforbruk og avfallsreduksjon, kan bidra til å minimere overnattingsnæringens innvirkning på klimaendringene og fremme bærekraftig forvaltning av miljøet.

Renaturering av La Gruère høymyr (Sveits)

Våre kunder

Når du er ute og reiser, bør du besøke lokale severdigheter, fordyp deg i den lokale befolkningen og kulturen og støtt lokalsamfunnet ved å handle lokalt. Utforsk det spennende tilbudet på de lokale markedene og ta del i de frodige og autentiske opplevelsene, samtidig som du setter et positivt fotavtrykk i det lokale næringslivet og lokalsamfunnet. På den måten skaper du ikke bare minneverdige øyeblikk, men bidrar også til bærekraftig utvikling, bevarer destinasjonene du besøker og bidrar aktivt til å beskytte miljøet.

Vårt engasjement for å skape en bedre fremtid omfatter mer enn bare den daglige driften. Vi er klar over hvor viktig det er å beskytte miljøet når man er på ferie, og vi er fast bestemt på å motivere kundene våre til å bli med på dette viktige oppdraget. Med dette i tankene har vi laget en oversikt over anbefalinger som gjør det enkelt for deg å bidra positivt til miljøet mens du er på ferie.

Tips om mat

Tips for riktig ventilasjon og oppvarming

Tips til utflukten din

Tips for å spare energi

Tips til hvordan du kan spare vann

Våre partnere

Reiser kan ikke være bærekraftige uten at vår aksjonær, partnere og leverandørkjede er engasjert og støttende. Vi er på en felles reise for å lære av og inspirere hverandre til handling.

Våre steder

I virksomheten vår legger vi stor vekt på både gjestenes og miljøets ve og vel. For å overholde denne målsettingen, vurderer vi hver enkelt feriebolig nøye opp mot vår egen sjekkliste med hensyn til bærekraft. I tillegg har vi et nært samarbeid med huseierne, og vi samarbeider kontinuerlig for å forbedre bærekraften i ferieboligene våre.

Bærekraftig overnatting

Animal Welfare

Utmerkelser og priser

Personale

I virksomheten vår er vi svært opptatt av å fremme miljøbevissthet og bærekraft. Som en del av vår satsing på disse verdiene ønsker vi å sikre at alle ansatte deltar aktivt i Climate Fresk. Climate Fresk-prosjektet er et samarbeidsprosjekt som har som mål å øke bevisstheten om og forståelsen av klimaendringene. Prosjektet består av interaktive workshoper der deltakerne deltar i et spill-lignende opplegg for å utforske årsakene til, konsekvensene av og mulige løsninger på klimaendringene. Disse workshopene kombinerer vitenskapelig informasjon og gruppediskusjoner for å informere og motivere deltakerne til å gjøre noe med klimaendringene.
Ved å etablere en plattform for dialog og deling av kunnskap skaper Climate Fresk-prosjektet ikke bare en forståelse av at det haster, men inspirerer også til felles innsats for å løse dette globale problemet. Vi tror at ved aktivt å engasjere de ansatte i Climate Fresk-workshopene kan vi gi dem verdifull innsikt og sette dem i stand til å ta veloverveide valg for å skape en bærekraftig og klimarobust fremtid.

Frivillig arbeid

Kontor

Med tanke på å forbedre den påvirkningen virksomheten vår har på miljøet, har vi gjort en grundig vurdering av alle våre kontorlokaler. Dette inkluderer en evaluering av energikilder, oppvarmingssystem og til og med mindre detaljer som f.eks. papir og rengjøringsmidler. Med utgangspunkt i denne viktige informasjonen utarbeider vi klare retningslinjer for hvordan vi kan oppnå miljømessige forbedringer ved kontorene våre.

Når vi har kunnskap om konsekvensene vår virksomhet har på miljøet, kan vi iverksette målrettede tiltak for å redusere vårt økologiske fotavtrykk. Dette innebærer blant annet å optimalisere energikildene, gjøre oppvarmingssystemet mer effektivt, ta i bruk bærekraftige alternativer til papir og å bruke miljøvennlige rengjøringsmidler. Disse tiltakene er helt avgjørende for å gjøre kontorene våre mer bærekraftige og minimere den samlede miljøpåvirkningen.

Med et kontinuerlige arbeid for en ansvarlig håndtering av ressurser og reduksjon av avfall, ønsker vi å gå foran som et godt eksempel i denne bransjen og inspirere andre til å gjøre det samme. Vi er klar over at selv små endringer kan ha stor effekt når de gjennomføres i hele vår virksomhet.

Så trygg er du i feriehuset ditt!

Bare kvalitetssikrede ferieboliger

Kvalitet er vår primære prioritet

Hver eiendom er sjekket før ankomst for å sikre best mulig opphold

Garantert tilgjengelighet og service på stedet

Få mest mulig ut av vår ekspertise

Nøkkeladministrasjonen arrangeres av vårt hjelpsomme personale. Tilgjengelig døgnet rundt eller på stedet for å hjelpe deg med alle dine spørsmål, for eksempel: med tips og kunnskap om ditt feriemål og din bestilte bolig.

En minneverdig ferieopplevelse

Privatliv og frihet i ditt eget feriehus

Vær din egen sjef, spis når du vil og ha god plass til alle dine venner og familie

Hvorfor Interhome

Det har aldri vært enklere å finne din perfekte ferie. Vil du utforske nye reisemål? Det er ingen bedre måte å gjøre det på enn i et feriehus: Nyt "la dolce vita" i Italia, følg den sjarmerende livsstilen til den franske riviera eller spanske livsstil. Bli inspirert av våre ferietips og bestill online - raskt, enkelt og sikkert med Interhome.

Frihet, integritet och utrymme i ditt eget semesterboende

Ditt opphold i et feriehus eller ferieleilighet har mange fordeler: For eksempel kan du tilbringe tiden akkurat slik du vil. Ingen forstyrrelse fra andre gjester eller hotellpersonalet, bare nyt ferien og følg dine egne regler. Enten du er ute etter en storbyferie, en avslappende ferie med familien eller med venner. Bare nyt mye plass, fleksibilitet og frihet i ditt eget feriehus.